Dag 3

Morgon fodring som vanligt, och frukost för oss som vanligt. Men vi valde att ta FM ridningen innan teorin idag efter som dagarna är stekheta att hästarna mår bättre av att ridas på morgonen när det är lite svalare. Så i morse så red vi bort till slottet för att galoppera på galoppbanan. Red fram på en framridningsbana strax intill för att få hästarna varma i alla muskler och avspända innan vi skulle ut på sträckan. första varvet var i trav för att känna på underlaget och visa hästarna banan. Sen blev det ett varv i galopp och då ordagrant i arbetsgalopp. Uppgiften var att kunna rida avdelnings ridning på led. Alltså kunna rida i alla gångarter och kunna reglera tempot på så sätt att man kunde hålla ihop ledet för att ingen skulle komma efter.
MQ va jätte posetiv över att få komma ut lite och sträcka på benen!

Eftermiddags passet va dressyr med sits träning och halvhalter. MQ va tyvärr lite oren i höger bak så jag valde att avbryta och gå en sväng för att sen undersöka saken.. Lite öm i höger bak kota, så hon får vila imorgon så får jag låna Jossans ena häst på ena passet och Carolines häst på ena. Så får MQ vila sig lite för att sen kolla henne igen. Hade en liten fundering på att gå ner till kliniken för att kolla upp saken direkt om hon inte blir bättre tills imorgon. För att va helt säker på om det är allvarligt eller inte... HOPPAS INTE!

Jag ska försöka sova lite, så återkommer jag så fort jag vet något mer. HÅLL ALLA TUMMAR!



svar på kommentar

Åh gula hästen, där käkade jag pytt i panna :)
När jag red för Björn så handlade det också mest om cirkelbågar, svårare än vad man tror.

Du verkar ha det bra iaf. Kul att MQ va fin idag :) Har dom sagt nått om henne? :)


Svar: Hahah, äter inte mer än godis och glass där ifrån :P Absolut det är svårt att göra det korrekt, och med så små hjälper att det ser ut som hästen "svävar" in i rörelsen.
Jag har det mycket bra trots att det är långa dagar och stekhet om dagarna. Fick mycket beröm för hoppningen igår! Tyckte hon hade fin galopp och bra rytm och fin teknik. Väldigt roligt att höra eftersom jag har haft väldigt svårt med att låta bli att stressa henne när hon inte går ärligt för skänkeln.


Day 2

Min dag och dagelev...
Va i stallet 06.15 imorse för att va min, märtas, jeanette och lindas dag att ha hand om stallet. Det innebär att vi har ansvaret för att alla fodringar, mockningen, sopning och krattning blir gjort. Allt gick väldigt smidigt på morgonen. Så efter att jag hade putsat MQ på morgonen fick hon frukost krafft för att sen själv gå upp och äta frukost. Dagens teori efter frukosten var ställning och vändning på cirkelbågar. Med vill säga volterna. Mycket grundläggande teori med det är mycket som man tar förgivet. Så mycket givande lektion! Till alla elever som sitter hemma på ridskolor eller även rider avdelnings ridning självständigt, det kan verka väldigt tråkigt att träna ställning och vända rätt på cirkelbågar(volt,böjda spår). Men öva jag lovar man tror allt sitter , men inte förens man sitter och rider för tränare om jag gör nu märker man hur mycket "fusk" man gör.

Självklart va dressyr lektionen utforman efter teorin på FM. Nyttig lektion men MQ blev lite svettig efter all samling och det otroligt varma vädret.
Pluttan fick gå in och svampas med kallt vatten och äta i lugn och ro medans vi åt lunch och hade teori i 2 timmar. Teori nr 2 handlade om hindertyper, ridbanans vändningspunkter och instruktörs "språk".
Eftersom jag och Ellinor är typ dom enda hoppryttarna i våran grupp så briljerad vi på hindertyperna:)

TJOHO, HOPPNING på schemat efter 2 timmars teori. Gymnastikhoppning(stuts och 5½)
MQ BRILJERADE! Hon var så fin så det är helt sjukt. En otroligt fin takt och bjudning framåt! Hoppade upp sig väldigt fint, och en väldigt bra inställning till hindret. Mycket mycket nöjd över min ädla svarta springare idag! Hon har även börjat äta mycket bättre, så nu känns det mycket skönare att gå ifrån stallet på kvällarna.

Kvällen avslutade jag, Ellinor, Pernilla, Kia och Kristin nere vid gula hästen med lite glass och avkoppling efter en mycket bra prestation av alla! Sitter nu i sängen och lyssnar musik och ska väl försöka sova lite för imorgon blir det nog galopp på galoppbanan vid slottet :)


Min svarta ädla springar(MQ) Och jag på stallplanen utanför vita stallet


day 1

Mjukstart.... jag trodde jag skulle vara helt utslagen idag men icke!
Imorse va det stalltjänst och hästskötsel på morgonen. Medans hästarna stod och åt så hade även vi tid för frukost och sen teori. Korrekt lodrät sits va på schemat , mycket bra att kunna men sjukt tråkigt att lyssna på. Ett lätt dressyr pass efter teorin som handlade om samma sak ...lodrät sits. Hästvård, fodring och lunch för både hästar och ryttare. Sen hade vi 2 timmar teori på EM , första timmen för teoriprov och andra för inverkans ridning(teori). Provet gick helt okej men får inte reda på förens senare vad man fick. EM passet va markarbete på koängarna. Självständig framridning för att sen trava lite bommar. MQ skötte sig exemplariskt idag men äter tyvärr dåligt så får se hur hon mår imorgon... Det är trotsallt mer ridning imorgon. Dags att sova lite inför morgondagens uppgifter.

Ska försöka ta lite mer bilder tills imorgon.


Allt känns så långt bort

Efter en lång resa har både jag och MQ boat in oss litegran ialla fall. Det är mycket som vi måste komma in i och bekanta oss med. Men så snäll som hon är att hantera lär hon bli den nya favoriten hos alla!

Började med att lasta utanför vita stallet för att sen ställa in henne i en box som vi blev tilldelade. Många nya intryck för henne så matlusten va inte den bästa :(  Upppackning för alla hästsaker... och jag som vanligt har sjukt mycket saker med mig. Och skåpet va PYTTELITET, men med hjälp av mamma och Sara så löste vi det nog ganska bra.  Fick nycklar till rummet ...Och som tur fick jag bo i röda ridhuset.. Enkelrum med egen dusch och toalett.
Lämnade all packning på rummet för att sen åka ner och fika med Mamma , Pappa , Sara och Theo. Sen var det häst vid hand(veterinärbesiktning) uppe på stallplanen. MQ skötte sig bra, men va lite okoncentrerad eftersom det va sjukt mycket nya grejer för henne.

Sa hejdå till familjen med tårar i ögonen. 3 veckor är lång tid när man är van att bara ha sin familj ett stenkast ifrån. Men fick direkt mycket att tänka på så det va bara att börja jobba. Fodrade hästarna och nattade dom. En väldigt trött tjej stog och åt belåtet i boxen när vi släckte och gick därifrån.

Nu har jag själv installerat mig i mitt rum... men shit vad tyst det är här! Har dragit igång lite musik för att slippa tystnaden. Dags att plugga lite för imorgon är det teori prov, dressyr i ridhuset och fullt ös på koängarna.


MQ och lilla Theo . Mat och vattenpaus


Sadelkammare(för mycket grejer)


samling utan för vita stallet


Theo fick toffsar, HAHA


Innan häst vid hand


Vändning


Min säng


andra delen av rummet

Nej nu är det lägg dags.. stalltjänst 06.40 imorgon



I bilen

Nu har jag förhoppningsvis med mig allt.. jag vet ialla fall att hästen står i transporten bakom oss.
Självklart hade MQ rullat sig idag utav alla dagar, så det va bara att börja borsta. Som hjälpte sara mig. Nu är det en halv timme kvar tills vi ska stanna och äta , och självklart ge MQ lite vatten. Sen försätter resan med slutstation STRÖMSHOLM!

Juste det blev en helt annan hjälm än den jag hade tänkt mig. bild kommer sen när jag har packat upp allt.


Sara borstar på skitgrisen MQ


nyfiken på bilen


bilen och transporten


MQ och Sara


MQ



Bara timmar kvar!

Idag har jag varit i full gång med att packa, rida, tvättat och pysslat om MQ inför imorgondagens äventyr(och 3 veckor framåt)

Idag va MQ hur fin som helst att rida så jag hoppas att det håller i sig lite längre än 2 dagar .. Imorgon står klockan på 06.00 för att åka och fodra hästarna och släppa dom i hagen. Ska sen åka hem och fixa det sista och åka förbi stockholmridsport och införskaffa mig en ny ridhjälm. Tänkte mig en john Whitaker ridhjälm.(charles owen som tillverkar den)
Sen är det bara vidare hem och lasta in all packning för att sen åka till stallet och hämta hästen. Har räknat med att det tar 2 timmar till västerås(strömsholm) så vi börjar i tid för att inte komma försent.

Mer uppdatering om min resa och köpet av hjälm imorgon, dags att få lite sömn!




John Whitaker hjälm 2899 kr (kan även köpa charles owen hjämarna på www.lyckasridsport.se)


svar på kommentar

Jag har sett att du har en Kingsland dunväst, men känns det inte lite överdrivet att betala 1599:- för en väst att ha i stallet?? Bara undrar.../Sofia


Svar: Ja det har jag. Älskar den och tycker även att den passar som "vardagsplagg" också. Självklart är det sjukt dyrt, men jag ska avslöja att jag har fått den i present ;) 


Kingsland

Jag är lite besatt i alla fina Kingsland kläder. Kan rekomendera att kolla på www.filippasridsport.se efter Kingsland. Även för dom som inte har så mycket pengar och är sugna på något, För på den hemsidan kan man köpa på avbetalning. INGET ÄR OMÖJLIGT!


Tävlingstopp Los Angeles från kingsland 949 kr





Oceanside regnjacka 3149 kr





Classic dunväst 1599 kr




Weekendbag 1250 kr



yes im back!

Efter att ha galet tjall på tråden så är jag tillbaka!
Jag har nu gjort min blogg till mer eller mindre som en hästblogg. Eftersom att jag kom in på RK0 som jag sökte till för ett tag sen så åker jag nu till Strömsholm och pluggar intensivt i 3 veckor.

Jag har förlorat mycket och saknar i stort sätt allt... Men att fortsätta gömma sig bakom ett fejkat leende är inget jag ska göra längre.

Nya planen är att åka till Strömsholm, få högsta betyg, komma tillbaka leta sponsor och försöka leva på mitt intresse. Om inte är nog en flytt utomlands högt upp på listan. 
 
Om ni är intresserade att se hur det går för mig och MQ på Strömsholm så kommer jag berätta allt här på bloggen med lite bilder också.


MQ och jag någon hemma tävling

MQ efter gårdagens träning.



Ny design & Ny start!

Äntligen tar våran allas älskade Emma tag i bloggandet igen. Jag har gjort en ny design åt henne men den är inte helt klar utan det kommer lite mer detaljer imorgon! 

Om ni inte ser något kan det bero på att er server inte är uppdaterad än och då är det bara att trycka på F5

Min blogg kan du besöka här och jag bloggar tillsammans med Emmas syster, Sara.

/



RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort, helt gratis! - www.vinnpresentkort.nu
Spela poker, casino, bingo m.m online. Massor av bonusar på PokerCasinoBonus